Concertagenda

Programma 2019

“A Festival of Lessons and Carols”

Zondag 22 december om 16 uur en donderdag 26 december 10.30 uur

Vocal Devotion zet de meer dan 100 jaar oude traditie van Lessons and Carols voort. Begonnen in 1918 in Cambridge heeft de dienst met afwisselend advents- en  kerstliederen én lezingen mensen getrokken naar de kerken en kathedralen over de hele wereld.

Mensen staan er voor in de rij en genieten van de prachtige melodieën. Meezingen en vooral luisteren: naar de teksten, naar de koorzang die je meeneemt en raakt tot in het diepst van je ziel.

Alle belangrijke 20-eeuwse componisten schreven Carols, soms nieuwe, maar ook vaak – heel Engels – bewerkingen van oude melodieën en teksten. Het grote succes van de “Nine Lessons and Carols” heeft het koor van King’s College tot het boegbeeld van de Engelse koormuziek gemaakt. Het is een levende traditie geworden tot op de dag van vandaag en Vocal Devotion zet deze traditie in onze omgeving voort. Ze doet dat inmiddels voor de 31e keer.

Vocal Devotion begint de “Lessons and Carols” met de hymne “Once in Royal Davids city”. Negen korte lezingen, in het Nederlands, uit het Oude- en Nieuwe Testament worden verzorgd door lezers oplopend in leeftijd. Eén schriftlezing zal in het dialect gelezen worden. De lezingen worden afgewisseld met carols, hymnes en koorwerken, waarbij diverse keren door de aanwezigen meegezongen kan worden.

De muzikale leiding is in handen van Mourik Jan Heupink.
Henk Linker bespeelt het orgel.

Wanneer  en waar?
Zondag 22 december 16:00 uur, R.K. kerk St. Jan de Doper, Wierden
Tweede kerstdag, 10:30 uur ‘n Oalen Griezen, Hellendoorn
Vrije toegang, Collecte bij de uitgang

U komt toch ook?